Rideskole

Rideskole

VI AVIKLER RIDESKOLEN FRA 1 FEBRUAR

På Nordtvet har vi rideskole for elever i alle aldre og nivåer fra helt nybegynnere til de mer viderekommende.
All undervisning foregår på en av våre to utebaner og på koselige turstier i nærområdet.


Vi tilbyr vanlige ridekurs med hovedfokus på dressur og grunnridningen men vi har også med varriert trening på timene som sprang/bomarbeid/tur/voltige og div artige hesteaktiviteter. Vi har også rent sprang/dressurkurs hvor det er annenhver gang sprang og dressur, kavalettkurs/dressurkurs hvor det er annenhver gang kavalettarbeid og dressur. Vi har også knøttekurs for dem under 35kg.


Ridetimene våre starter i stallen hvor elevene blir tatt imot av en stallansatt, da er elevene med på å enten stelle og sale opp hestene, teori eller stalloppgaver i 15min. Etter dette er det 45min ridning på bane med ridelærer. 
Vi mener at alle som ønsker å ri, også må være med å ta vare på hestene og lære dette. På denne måten så blir elevene klare for å holde på med hest utenom rideskolen, da som for eksempel hesteeiere eller fôrryttere. Hest er mye mer enn kun ridning!

Nivåene i rideskolen


Nybegynner: På nybegynner skal elevene lære å kontrollere hesten i skritt og trav, vi vil også starte forsiktig med en mild innføring til galopp. De skal også lære de fleste av ridebanens veier. Vi deler opp nybegynnerkursene i NB1 - NB4 der NB4 er dem som prøver litt galopp


Litt øvet: På litt øvet lærer elevene å kontrollere hesten i galoppen. Vi trener også videre med balanse og grunnridningen i skritt og trav. Vi begynner også å ri litt bomarbeid og teste ut noen kavaletter. Vi rir på tur uten leier og traver på tur. 
 
Øvet: Vi trener videre på å mestre hesten i alle gangarter. Vi begynner også å lærer oss enkle dressurøvelser og å hoppe litt mer. På tur så prøver vi oss på galopp. 

Vidrekommende: Vi mestrer hesten i alle gangarter og kan kontrollere disse som vi selv ønsker, vi er klare for å jobbe hesten i form og rir mer dressurøvelser. Vi rir også litt sprang/kavalettarbeid uten store problemer. 

Sprang/dressur: Annenhver time sprang/dressur. I sprangen så rir vi vanskeligere kombinasjoner og baner. Vi jobber mer med sits og ridningen mellom hinderene. I dressuren så jobber vi hesten i form og smidiggjøende arbeid og øvelser mot dressurkonkurranser.


Knøttekurs: For de aller minste elevene, 4-8/9 år. På knøttekurs så har vi mye stell av hestene i stallen og teori. Samt en liten rideøkt hvor fokuset er at barna skal ha det gøy på hesteryggen med forskjellige leker samtidig som de skal være litt grunnlegende ridning og bli klar for å starte på et vanlig ridekurs. Her må foreldre delta på timene med å leie barna ved behov for det.  OBS! maksvekt for knøttekurs er 35kg, dette på grunn av at alle ponniene som benyttes på knøttekurs er for små til å ha tyngre ryttere enn dette.


For påmeding, fyll ut skjemaet nedenfor

For sprøsmål ang rideskolen så foretrekker vi at dere sender mail, da vi oftes må sjekke opp det dere lurer på når vi har kontortid, og da er det lettest for oss å ha alt på mail så vi lett kan finne frem informasjonen vi behøver :-) 

 
 
 
 
 
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
 
Knøttekurs - opp til 35kg
Nybegynner vanlig kurs (NB)
Nybegynner voksen (NBV)
Litt øvet (LØ)
Vidrekommende (VG)
Sprang/Dressur (SPD)
Kavalett/Dressur (KD)
 
Jeg er helt nybegynner.
Jeg kan styre hesten alene i skritt.
jeg har travet litt.
Jeg rir lettridning og styrer hesten alene i trav.
Jeg har prøvd galopp.
Jeg kan styre hesten alene i galopp.
Jeg kan øvelser som sjenkelvikninger, versader mm.
Jeg har ridd bommer og kavaletter.
Jeg hopper bane på 60cm.
Jeg hopper bane på 80cm.
jeg har hoppet litt, men ikke bane enda.
Jeg har jobbet med å ri hesten til tøylen/samling.
jeg vet hva en halvparade er.
 
 
Ja
 
Google
Facebook
Bekjente
Aktiv i Oslo
Annet
 
 

Betaling og pris

Vanlig ridekurs: 300kr pr time
Knøttekurs: 285 kr pr time.
Enkelttime/prøvetime: 50kr i tillegg til vanlig pris
Økte priser på kurs på grunn av at alle våre driftskostaner har økt betraktelig siste året så må vi også øke kursavgiftene litt. 


Kursavgiften faktureres for februar- juni og august-januar, Avgiften må betales innen andre ridetime pr semester. Vi følger skoleruta, og har stengt alle skoleferier og helligdager. se her for å se skoleruta

https://www.oslo.kommune.no/skole-og-utdanning/ferie-og-fridager-i-skolen/Det er mulig å starte midt i et kurs, da betaler man kun for resterende timer :-) 

Man er automatisk med på neste kurs, med mindre man melder seg av på epost til rideskole@nordtvetrideskole.no dette må gjøres innen utgangen av kurset du er med på.


All påmelding skjer igjennom skemaet på denne siden. fyll ut skjemaet og vent på svar. Vi har lite kontortid, men svarer innen 1-2 dager. Ved andre spørsmål send mail til rideskole@nordtvetrideskole.no 
Det er lite vi kan svare på ved tlf samtaler da all informasjon om tider for kurs ligger inne på pcn, og vi har ikke pc tilgjengelig før arbeidsdagen på gården er over. 
Setter pris på forståelse for dette :-) 

Sikkerhet og forsikring

Ridning er under kategorien "risikosport" og ulykker skjer. Man rir på et dyr med egne meninger og følelser, selv den snilleste hesten kan skvette og løpe av sted. Så når man melder seg på så anbefaler vi at alle tegner egen skadeforsikring. 

Det er påbudt å bruke hjelm og godt egnet fottøy, vi har noen hjelmer til utlån. Men det anbefales å anskaffe egen hjelm. Sikkervest er også anbefalt å bruke, iallefall under sprangridningen. Denne må derimot ikke være for stor, heller for liten enn for stor. Du skal kunne sitte på rompa på gulvet uten at vesten går opp i nakken.

Joggesko og lignendes sko er forbudt å ri med, da disse kan hekte seg fast i stigbøylene og gjøre at elevene ikke får ut foten sin. Dette kan være svært farlig.

All ridning og håndtering av hestene skjer på eget ansvar.

Ledige timer

Ledige tider høsten 2023 (Forandinger kan forekomme) oppdatert 21.08.2023

KNØTTEKURS:
Tirsdag:

 • kl. 16.15 - 1 ledig
 • kl. 17.00 - 1 ledig
 • kl. 17.45 - 1 leig
 • kl. 18.30 - 1 ledig.

  Torsdag

  • kl. 17.45 - 1 ledig
  • kl. 18.30 - 5 ledige.   


  Oppstart uke 34.

  siste uke av kurset er uke 5.


  (på de timene med 5 ledige plasser trengs minst 3 nye for å sette igang timen)

  VANLIG RIDEKURS:
  Mandag:

  • kl. 16.45 - 3 ledige. NB3-4
  • kl. 17.30 - 2 ledige. NB4/LØ
  • kl. 19.00 - 4 ledige. Sprang/dressur

  Tirsdag: 

  • kl. 16.45 - 2 ledige NB4
  • kl. 18.15 - 3 ledige. NB4
  • kl. 19.00 - 1 ledig. NB3

  Onsdag: 

  • kl. 16.45 - 1 ledig. Sprang/dressur
  • kl. 17.30 - 4 ledige. LØ

  Torsdag:

  • kl. 16.45 - 2 ledige NB3
  • kl. 17.30 - 2 ledige. NB1.

  Fredag:

  • kl. 16.45 - 1 ledig. NB4
  • kl. 17.30 - 3 ledige. NB4
  • kl. 18.15 - 1 ledig. NB3-4


   Min første time? 

   Før du kommer på ridekurs, sørg for at du har riktig utstyr! :-)

   • Som skrevet over på "Sikkerhet og forsikring" joggesko er ikke lov å ri med av sikkerhetsmessige årsaker. Skoa må ha en merkert hæl, og gå litt opp på leggen. høye tursko, gummistøvler med hæl (anbefaler ikke gummisko på vinteren da det er fryktelig kaldt)
   • Det er lurt med hansker under ridning, man kan ellers få ømme fingre og blemmer av å holde i tøylene. Man får også bedre grep med hansker. 
   • Ridehjem, ikke sykkelhjem. vi låner ut, men anbefaler alle å kjøpe egen. Til barn så anbefaler vi en type som kan stilles etter hodets tykkelse med en skrusak i nakken. 
    Hööks eller Horze selger godkjente ridehjelmer. 
   • Ridevest, anbefaler bruk av vest. Men den må ikke være for stor, da for stor vest kan gjøre mer skade enn hva den redder. Barna må kunne sitte på rompa på bakken uten at vesten går ned i bakken. Går den ned i bakken så er det en for stor vest, og den kan føre til nakkeskader ved fall på rompa. 
    Alle som rir sprang og er under 16år må ha vest.
   • All aktivitet utenom stell av hestene foregår utendørs, så det må kles etter været! Husk at det finnes ikke dårlig vær, kun dårlige klær. 
    Men hestene liker ikke alt for dårlig vær de heller, så ved skikkelig uvær så har vi teori i stallen. 

   Oppmøte!

   Når du kommer i stallen, gå inn i den store stallen. Det er den døra med sitteplasser og tak forran inngangsdøra. Det henger en tavle i stallen hvor alle elevene skrives opp på hvilke hest de skal ha, dette er det faste oppmøtestedet. De som er hestevandt og er litt kjent kan hente inn og begynne å stelle sin hest før timen. 
   Møt gjerne opp litt før timen din for å bli kjent i stallen. Ridelærer er på ridebanen helt til neste time starter opp, så ridelærer kommer opp til stallen ved timeskifte. Er du der før tiden, så kan du også gå ned til ridebanen og vente der til timen før er ferdig.   Ved å trykke deg inn på bildet over så kommer du til rideskoler.no som er en side med all slags informasjon du som elev vil trenge om alle ord og utrykk innen ridningen og i stallen! Anbefaler alle å ta en titt der! :-) 
   Den er laget av bransjeforeningen for rideskoler!